Just-Eat startede i Danmark i 2001, men nu opererer Just-Eat i 16 lande verden over. Ti af de lande har været med i en omfattende undersøgelse, hvor vi har sammenlignet takeaway-vaner i de respektive lande.

Det er resulteret i infografikken herunder, hvor du kan se, hvilken pizza der er mest populær i de forskellige lande. Mest bemærkelsesværdigt er det, at de største kødelskere findes i Norge, hvor de mest populære pizzaer alle har kød på toppen, mens for eksempel en margherita med tomat og ost er blandt de populære i mange af de øvrige lande.

Dansk mad er populært

Af undersøgelsen fremgår det også, hvilken overordnet type mad, indbyggerne i de ti lande foretrækker, når de bestiller take away over nettet. De fleste steder er det italienske køkken helt i toppen, hvilket ikke er så overraskende, da pizza i mange år har været populært som takeaway.

Her i Danmark overrasker vi dog lidt med vores andenplads, hvor dansk mad har placeret sig. Kun Italien og Spanien er mere begejstrede for deres eget landekøkken, end vi danskere er. Det hænger især sammen med, at mange bestiller hakkebøffer eller mørbrad som takeaway, og så bliver smørrebrød mere og mere populært. Smørrebrød er ideelt til udbringning, da det ikke skal holdes varmt, og så er der en klar tendens til, at de danske takeaway-kunder i stigende grad får deres frokost leveret. Og her er smørrebrød populært!

Se alle resultaterne i grafikken herunder!

Ønsker du at bruge grafikken på din hjemmeside eller blog, så skriv en e-mail til os.

 

Takeaway-vaner