A – B – C-D – E – F – G – H – I – J – K – L – M – N – O-P-Q – R – S – T – U – V – W – X-Y-Z-Æ-Ø-Å

Nigiri sushi

Nigiri

Ordet ”nigiri” betyder egentlig ”at klemme mellem fingrene” og ifølge traditionen skal stykkerne være på størrelse med en mands lillefinger for at have den rette størrelse. Nigiri er små klumper af ris hvorpå der lægges skiver af rå, røget eller marineret fisk, eller eventuelt kæmperejer eller andre skaldyr. Pålægget kan sættes fast med et tyndt bånd af nori-tang, som vikles hele vejen rundt om ris og pålæg.
Bestil sushi her!

 

Nori tang

Nori

Nori er det japanske navn for spiselig tang og er en meget vigtig komponent i en sushimenu. Tang er nemlig det, man ruller sushifyldet ind i og holder det på plads. Tang benyttes i alle slags maki-ruller, flankeret af ris og grøntsager og/eller fisk. Nigiri-stykker indeholder derimod ikke tang.
Bestil sushi her!

 

Mangler vi noget i vores sushi guide? Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har ændringer eller forslag. Skriv i kommentarfeltet nedenfor!