26% vil holde én ugentlig kødfri dag i 2019. Det viser i hvert fald vores Facebook-poll, som 3.400 har svaret på. Og flere undersøgelser tyder da også på, at antallet af vegetarer i Danmark boomer. Bare i løbet af de seneste par år er antallet af danskere, der lever helt vegetarisk, nærmest fordoblet. Vildt, ikke!? 😮

For dem af os, der elsker kød mere end livet selv, kan det at være vegetar måske virke helt uforståeligt. Og let’s face it, det kan der nemt komme uheldige situationer og diskussioner ud af. Men det kan altså undgås…

Slip for akavede øjeblikke med din nye kollega, som er vegetar, eller din Tinder-date, der udelukkende spiser plantebaseret kost, ved at læse vores 10 bud på, hvad du IKKE skal spørge en vegetar om ⬇️

 1. Har du overhovedet smagt kød? Forventet svar: Selvfølgelig har jeg det, din klaphat. Jeg er vegetar, ikke født under en sten.
 2. Du spiser fisk, ikke? Forventet svar: Er fisk måske en plante eller en grøntsag? I think not…
 3. Din taske er da læder, ikke? Forventet svar: Jo, men jeg har så heller ingen planer om at spise den…
 4. Hvad spiser du så? Forventet svar: ALT andet end kød. Vildt, ikke?
 5. Bliver man tynd af det? Forventet svar: Det er ikke en slankekur, hvis det er det, du spørger om? I så fald har jeg været på diæt i årevis.
 6. Hvordan kan du overleve uden kød? Jeg ville omkomme! Forventet svar: Så er det godt, at det er mig og ikke dig, der er vegetar…
 7. Hvad gør du så, når du bliver inviteret på middag? Forventet svar: Så siger jeg pænt ja tak.
 8. Hader du mig, fordi jeg spiser kød? Forventet svar: Nej! Jeg hader kun dine dumme spørgsmål.
 9. Hvis du havde valget mellem at sulte ihjel eller at spise en bøf, hvad ville du så gøre? Forventet svar: Det tager jeg stilling til, den dag det bliver aktuelt…
 10. Er det ikke nederen ikke at spise kød? Forventet svar: Jo, herre nederen! Jeg græder hver dag
 1. …og en extra
 1. Er det ikke svært at finde take away, der er vegetarisk? Rigtigt svar: Not really. Hos Just Eat har de fleste restauranter vegetariske alternativer. Og hvis ikke, kan jeg jo bare skrive en anmodning om det til den restaurant, som jeg bestiller hos i kommentarfeltet i Just Eat-app’en.

#Dagens insider-tip: Som vegetar kan jeg klart anbefale indisk mad. Der er masser af vegetariske alternativer, og det smager afsindigt lækkert. Og hvis man er flere, der skal bestille samtidigt, så er der både noget for kødelskeren, vegetaren og veganeren #BONUS 💯

Bestil din vegetar- eller kødret her