Diverse01.01.2018

Det kinesiske køkken

Det kinesiske køkken er et af de mest varieret i verden. Da landet er stort, er der ikke kun tale om en madkultur, men derimod mange forskellige. Disse madkulturer er skabt gennem tilgængelige råvarer – og ofte er dette alt hvad der er spiseligt. Alt efter hvor i Kina man var bosat, var det forskellige råvarer der var tilgængelige. Kineserne er dog heller ikke kræsne når det kommer til kød, da de spiser alt på dyret – selv øre og fødder. Grunden til at dette er blevet delikatesser er, at hungersnød flere gange har ramt Kina – og man derfor var nødt til at spise hvad der var.

Dog er ris, dampet brød eller nudler det mest centrale i et kinesisk måltid, modsat i Vesten hvor det ofte er kødet der har den centrale rolle.

De retter vi i dag kender bedst fra Kina er:

–          Stegte nudler

–          Forårsruller

–          Peking And

Disse retter er blevet meget populære i Danmark, og kan efterhånden bestilles mange steder. Det kan dog anbefales at købe retterne fra en kinesisk restaurant – da de er specialister i at lave disse retter.

Kinesisk bordskik adskiller sig også betydeligt fra den danske – du vil i Kina aldrig opleve knive på bordene. Dette skyldes at knive ved et bord bliver anset for at være barbarisk. Derfor bruger kineserne i stedet for spisepinde og suppe drikkes af keramik skåle. Det kræver dog lidt øvelser at blive god til at spise med spisepinde – så det er bare med at komme i gang! Just-Eat.dk giver dig muligheden for at bestille en lang række kinesiske retter, fra mange forskellige restauranter. Så du har rig mulighed for at prøve noget nyt og mere eksotisk! Har du ikke lyst til kinesisk mad? Du kan prøve nogle thailandske eller indiske retter i stedet for.

Màn màn chi! (God appetit)