Diverse01.01.2018

Indiske retter

Et af kendetegnene for det indiske køkken er, at der bruges mange krydderier i maden. Jo stærkere, jo bedre! Der er dog stor forskel på hvad der spises i de forskellige regioner, pga. religion. Hinduer spiser f.eks. ikke oksekød, og muslimerne spiser ikke svinekød. Det er derfor svært at give det indiske køkken en stor fælles betegnelse, da der er stor variation i traditioner.

Dog er der enkelte fødevarer som spises i hele Indien. Ris bruges til rigtig mange retter, og er derfor en af de få kendetegn for den indiske mad. Ligeledes er Naanbrød også meget populært. Naanbrød er flade ugærede brød, som har oprindelse i Indien.  Alle grøntsager bruges til madlavning – herunder gælder også kartofler og linser. Når hovedretten serveres, består den ofte af mange forskellige retter som alle bliver serveret på samme tid. Retterne er oprindeligt blevet kreeret, så det var muligt at spise dem med fingrene. Dog bruger langt de fleste indere i dag bestik i stedet for fingrene.

I Danmark har vi også fået et større kendskab til indiske retter, og en del af dem er blevet yderst populære:

–          Chicken curry, kylling i karrysovs

–          Chicken Tandoori, kylling marineret med yoghurt, citron og masser af krydderier

–          Lamb Korma,  lam med yoghurt og koriander

Har du fået lyst til indisk mad? Restauranterne på Just-Eat.dk giver dig muligheden for at få indisk mad leveret lige til døren! Slip for alt besværet og rodet. Har du alligevel ikke lyst til indisk mad, så kan du i stedet for prøve nogle kinesiske retter.