Diverse01.01.2018

Nachos

Nachos er en populær mexicansk ret. Oftest ses retten som forret eller tilbehør til hovedretten. Portionerne er dog til tider så store, at det kunne gå for at være en hovedret. Sædvanligvis kommes der cheddarost ovenpå nachosene, men meget andet tilbehør er populært. Noget af det mere velkendte tilbehør er hakket oksekød, bønner og kødsauce. Man bestiller dog sjældent nachos uden at få salsa og guacamole med som tilbehør.

Som et alternativ til cheddarost, har man opfundet en ost som supplerer nachos perfekt. Denne ost kommer i et bæger, hvilket gør det let at håndtere og minimere svineriet. Osten er ikke specielt stærk og passer derfor de flestes smagsløg. Bægeret skal bare i en mikrobølgeovn og opvarmes, så er den klar til brug. Dette gør det yderst nemt og bekvemt, da man på denne måde slipper for konstant at holde øje med om osten i ovnen er brændt på.

Nachos blev opfundet ved et tilfælde, og er reelt stegte majstortillas skåret ud i små trekanter. Siden retten blev kreeret i 1943, har den været meget populær – og flere amerikanske restauranter bruger fortsat den helt originale opskrift. Næsten alle restauranter som serverer nachos sætter dog sit eget præg på retten, ofte ved at servere deres egen helt unikke salsa.

Så næsten gang du får lyst til en ret, som er let og mætter – kan nachos anbefales. På www.just-eat.dk, har Just-Eat allerede gjort det nemt for dig, da mange af vores restauranter sælger nachos. Bestil dine nachos og det eneste du skal gøre er at opvarme dem, og så har du forretten til din menu klar!

Bon appetit!