Diverse01.01.2018

Tyrkiske retter

Det tyrkiske køkken er meget inspireret af det arabiske. Alle råvarer der anvendes er lokal produceret, og der bruges rigeligt af krydderurter. På trods af dette er maden sjældent ret stærk. Kød er i fokus, og mest populært er lammekød og oksekød. Svinekød bruges sjældent, da Tyrkiet er et muslimsk land. Det tyrkiske køkken er en slags bro mellem det asiatiske køkken og det europæiske. Mange retter fra Tyrkiet er vellidte i både Asien og Europa – nok fordi maden passer til de fleste. Der er dog nogle retter som er mere kendte end andre:

  • Meza, mange forskellige tyrkiske forretter, som serveres både kolde og varme.
  • Kebab
  • Döner-kebab, som er okse-, lamme- eller kyllingekød der rulles ind i durum, med salat, løg, krydderier og tomatpuré.

                  

Har du ikke smagt tyrkisk mad endnu? Det er en lækker smagsoplevelse som kun kan anbefales! Mange restauranter på Just-Eat.dk giver dig muligheden for at smage de lækre retter. Du kan også vælge at spise græskkinesisk eller indisk i stedet for, hvis du ikke lige har lyst til tyrkisk.