Midtjyder elsker hvidløg! Til gengæld tager bornholmerne kraftigt afstand fra hvidløg, som de slet ikke bryder sig om. De er meget mere til sennep og peberrod, når det kommer til de stærke sager. Københavnerne er udpræget mest til stærk mad.

Resultaterne er uddrag af en brugerundersøgelse, som mere end 4.000 danskere deltog i.

Københavnere vil have stærk mad!
Det er dog også på Bornholm, at vi finder de danskere, der foretrækker den mildeste mad. På en skala fra 1 til 10 (hvor 10 er stærkest) vil bornholmerne i gennemsnit have en styrkegrad på 5,67. Københavnerne topper listen og er dermed de danskere, der vil have deres mad mest krydret med en score på 6,48.

Chilier - stærk mad

Hvad er din favorit?
Vi har også spurgt om hvilke stærke ingredienser danskerne foretrækker, og her var der nogle interessante forskelle på de danske regioner.
Midtjyderne viste sig at være helt pjattede med hvidløg, da 40% af midtjyderne valgte hvidløg som deres favorit, hvor for eksempel kun 13% af bornholmerne var til hvidløg.
Chili-kongerne bor i København, som jo også var dem, der var mest til stærk mad. Til gengæld er københavnerne åbenbart ikke helt med på wasabi-bølgen, for her blev de overgået af både Fyn og Nordjylland, som er mere til wasabi end nogen af de andre regioner.

Sønderjyderne er i øvrigt de eneste, som hellere vil have jalapeños, end de vil have chili-dressing, og så er de næsten ligeså vilde med hvidløg som midtjyderne. 39% af sønderjyderne valgte hvidløg som deres favorit.

Fortæl os på facebook hvad du er mest til indenfor den stærke kategori?
Vi vil elske at høre din mening eller se billeder af dit stærke favorit take away.
Velbekomme #SÅDAN