Guide22.09.2017

Revitaliser dine pizza left-overs!

Et vaskeægte first world problem. Du har bestilt pizza, og der er noget til overs. Du glæder dig allerede til runde to i morgen, men hvordan kan du egentlig få det optimale ud af dine himmelske left-overs? Vi bringer dig her tips til hvordan du bedst opbevarer og genopvarmer din pizza.

#1 Opbevaring
Du skal ikke opbevare dine pizzarester i den originale pizzabakke. Hvis du bare bruger den originale indpakning og smider pizzaen i køleskabet, kan den blive kedelig og tør. For at bevare den ultimative friskhed skal du stable stykkerne med enten mellemlægspapir eller køkkenrulle i mellem hvert stykke. Derefter skal du pakke de stablede pizzastykker ind i køkkenfilm.

#2 En tur i mikroovnen
En klassiker, og suverænt den hurtigste metode. En begynderfejl her er typisk at give pizzaen for længe, med for meget smæk på. Ofte ender man ud med en “kogende” pizza, der mest af alt er meget varm og gummiagtig. Hvis man absolut skal varme sin pizza i mikroovnen, så sæt mikroovnen på halv styrke, og giv et slice ca. et minut – smid evt. et stykke køkkenrulle under pizzaen, for at absorbere fugt.

#3 Ovnen
Forvarm ovnen til 175 grader, og smid pizzaen direkte på risten i ca. 5 minutter. Pizzaen bliver næsten lige så god som da du bestilte den. Varm og sprød, og ingen gummi-feeling som med mikroovnen! Hurtigt, nemt og godt!

#4 Grillen
Ja, det kan man også! Muligvis et overkill, men hvis man alligevel har tændt grillen, eller man har en gasgrill er det bestemt værd at overveje! Medium varme er kodeordet her. Pizzaen behøver ikke mere end et par minutter for at være fuldt ud revitaliseret. En ekstra feature er at pizzaen får en lækker sprød bund med fine grillstriber – et fremragende resultat!

#5 Stegepande med låg
Tag en dyb stegepande, med slip let bund, og varm den op til medium varme. Smid nogle slices på panden, og dæk til med et låg eller sølvpapir. Det er vigtig at få dækket panden til, ellers risikerer du at ost og toppings ikke får nok varme. Lad pizzaen varme indtil osten bobler let. Dette er klart vores foretrukne metode, da resultatet bliver top notch, og det er mindre besværligt end at tænde grillen.

Nu er du klædt på til at håndtere dine pizza left-overs som en champ!