December er lys i en mørk tid, forventningens glæde, masser af hygge og nostalgi og gode stunder med familie og venner. Hvis der ikke er særlige planer for denne weekend, så skal den måske bare bruges på at være sammen. Vi har fundet på et par ideer, hvis du mangler lidt inspiration:

 

Find skøjterne frem
Der er noget med jul og skøjter, og selvom der ikke har været meget frost i vejret til at fryse den nærmeste sø til is, så skal det da ikke afholde dig fra at komme op på klingen. Tag i skøjtehallen eller ud på én af de udendørs skøjtebaner, der ligger rundt omkring….og nyd et godt grin, når bambi skøjter rundt.

Få styr på vaniljekransene
Det hører næsten til, at kagedåsen er fyldt med velduftende vaniljekranse eller andet julebag. Sæt et par timer af til sjov med børnene og tag det helt afslappet, selvom køkkenet ligner en slagmark bagefter. Så længe I har haft det sjovt. 

Fæld juletræet Julehygge
Der bliver næsten solgt juletræer på hvert andet hjørne, men der er noget over at hente træet selv. Find den nærmest juletræsplantage, smid børnene i bilen og brug nogle timer i skoven på at fælde træet og samle gran til hjemmet. Så har du fået brugt kalorier, og børnene er blevet luftet. To fluer med et smæk.

Tag på julemarked
Mangler du mere julepynt, eller vil du bare gerne gå i duften af brændte mandler så tag på julemarked i weekenden. Der er næsten garanti for at komme i julestemning.

Inviter vennerne over til gløgg og æbleskiver
Selvom mange har kalenderen fyldt med aftaler i december, så er der helt sikkert nogle af dine venner, som gerne vil over til gløgg og æbleskiver. Og der er ingen, som siger, at det skal være hjemmelavet…bare det smager af jul.

Bliv i nattøjet hele dagen og se julefilm
Wow – en hel dag i nattøj og masser af juleunderholdning. Mangler du lidt inspiration så kommer her en perlerække af film, som skal ses: Love Actually, Alene Hjemme, Bossen og Bumsen og Scrooged. Julehjerte af appelsinskrald_Amanda Lykke Pedersen

Flet flere julehjerter og guirlander til juletræet
Selvom man ikke er fingernem, kan det være sjovt og helt sikkert hyggeligt at lave julepynt til træet. Nogle kaster sig ud i meget komplicerede julehjerter, men det er altså også en succes med de klassiske guirlander.

Lav din egen julesnaps
Hvad med at lave din egen julesnaps til julefrokosten. Smid et par kanelstænger, nelliker og tørrede anis i en flaske og hæld snaps eller vodka over. God fornøjelse.