Restaurant21.05.2013

Sushi-anmelder: Yosakoi Sushi Bar

Vi har givet 5 af vores Facebook-fans mulighed for at blive Sushi-anmeldere for en dag. Her kan du se Zoes flotte anmeldelse af Yosakoi Sushi Bar på Frederiksberg: 

Lækre, perfektklistrede og veltilberedte ris rammer din tunge, du bidder sammen og den sprøde tempurareje knaser lækkert, smagen af moden advokado, spicy sauce og salt soya breder sig. Det perfekte stykke sushi, der ikke lader de enkelte ingredienser overdøve hinanden – dét er godt. Kokkens evner hos Yosakoi Sushi Barfejler intet!

Se alle vores sushi-restauranter her

Der er de seneste år dukket svimlende mange sushirestauranter op rundt omkring i København, men desværre er det mere reglen end undtagelsen, at de leverer kedelig og sjusket sushi. Min mand og jeg spiser gerne sushi 2-3 gange om måneden, og vi har efterhånden fået os snævret ind på de gode steder nær os, det var derfor med spænding og en smule nervøsitet, at vi inviterede min mor til at fejre mor’s dag med en forhåbentlig lækker sushimiddag hos os.

Yosakoi Sushi Bar ligger på Frederiksberg og indbyder til en hyggelig og rar sushioplevelse til en rimelig penge. Navnet Yosakoi betyder ”kom i aften”, og man får lidt fornemmelsen af en stolt Japansk familie, der byder en ind i deres lille familierestaurant, jeg nåede at tale med ”mutter” der står for bestillingerne og som ikke kan et ord dansk og ej heller gøre sig særlig forståelig på engelsk, men hun var venlig og ville gerne servicere og ”fatter”, som bringer leveringer ud på noget jeg vil kalde ganske autentisk vis, da han efter at have overrakt mig posen med sushi, helt forsigtigt bukker ydmygt og træder nogle skridt tilbage imens han takker. Et kort øjeblik følte jeg mig henkastet til Japan, men kort efter gik det op for mig, at jeg blot stod i min, helt almindelige, kedelige opgang midt på Frederiksberg, men lidt hyggeligt var det nu alligevel.

Vi havde bestilt en menu med med 50 stk. blandet sushi, fortrinsvis uramaki (inside-out) “crispy ebi” (friturestegt reje), “spicy laks” og “spicy tun”, futomaki “California”, hosomaki med agurk og en rainbowroll, derudover havde vi bestilt nigiri med flammegrillet laks, peber og unagisauce og “Special topping” med tun, som var nyt for os.
Vi lagde ud med at smage vores allesammens yndlings nemlig uramaki med tempurastegt rejse, advocade, spicy sauce og sort sesamfrø. Den var helt igennem veltilberedt med perfektklistrede- og velmarinerede ris og en tempurareje hvor det på fornem vis var lykkedes kokken at trække så meget af olien ud af de friturestegte rejer, at de havde en sprød og knasende skald, mens selve rejen stadig var fuld af saft og bid, selv efter at de havde stået en halv time fra de var blevet leveret til vi rent faktisk satte tænderne i dem, det er efter vores erfaring lidt af en kunst i sig selv.
For at prøve noget andet end vi plejer havde vi, som indledningvist fortalt, bestilt “Special topping” med tun, som er en Futomaki i halv størrelse med agurk og advocado toppet med en farslignende blanding af tun, forårsløg, masago og japansk mayonnaise. Umiddelbart var det ikke det smukkeste stykke sushi vi har set, og jeg må indrømme at den ”farslignende” tun topping afskrækkede mig en smule, hvorfor jeg blev glædeligt overrasket over hvor velafbalanceret smagen og konsistensen egentlig var. Den var sammensat af fine smage, som gjorde den blød, afrundet og frisk og på ingen måde ”tung”, som jeg havde forventet, den skal helt sikkert prøves igen.

Generelt var vi alle meget positivt overrasket over kvaliteten, både fisk og ris var veltilberedt og der var ingen tvivl om, at det var en kompetent og rutineret kok, som havde lavet sushien, da samlingerne var snorlige og faste, ikke sjusket samlet så sushien går fra hinanden, hvilket er et kæmpe plus i den sushitraditionelle karakterbog. Der var absolut heller ingen smalle steder hvad angår mængden af fisk, som var skåret i en størrelse, så man f.eks. med “spicy laks” fik fornemmelsen af den lidt fede laks der nærmest smelter på tungen. Det samme gælder futomaki “California”, som primært består af surimi, som er imiteret krabbekød, der er generelt meget stor forskel på kvaliteten af surimi, og desværre bruger mange en dårlig og billig udgave, hvilket bestemt også både kan smages og mærkes i konsistens, men her får Yosakoi Sushi atter et par plusser i bogen, for det var absolut velsmagende, lyder det fra min mand, som normalt går uden om denne slags sushi herhjemme grundet manglen på kvalitet af surimien.

Alt i alt var det et forrygende måltid af høj kvalitet og dette afspejlede sig også i stemningen ved bordet, som var høj og hvor der blev talt om sushien, sammensætningen og det generelle indtryk.

Som komklusion på denne hyggelige “Mor’s dag” må vi sige, at Yosakoi Sushi Bar overraskede os positivt. Her får man absolut lækker og veltilberedt sushi og masser af det for en rimelig penge, hvis man f.eks. vælger en menu som vi gjorde. Deres service er også helt i top, og specielt buddet efterlod et virkelig positivt indtryk. Det er ikke sidste gang vi bestiller sushi derfra.
Hvis vi skal komme med nogle forslag til forbedringer, så må det være at få Saké på menukortet og forbedret deres hjemmeside, som var ganske mangelfuld hvad angår billeder. Det ville være rart, hvis der havde været en mere udførlig beskrivelse af hvad menuerne indholdt, således at man ikke skulle sidde med to menukort åbne for at slå op hvad der var hvad, eventuelt hjulpet på vej af nogle billeder af de forskellige slags sushi. Der er ganske få billeder på deres hjemmeside, 3 stk. tror jeg det bliver til, af sushi der på ingen måde gør dem ret, hvilket faktisk er lidt synd!

Vi synes at Yosakoi Sushi Bar fortjener 4 stjerner med pil op.

– Zoe