Sushi01.01.2018

Sushiens historie

Sushi har været fremme i mange år – dog ikke i den form vi kender det i dag. Den form vi kender i dag, blev til dels opfundet af Hanaya Yohei i 1824 hvor han begyndte at lave små retter af ris. Indtil da var sushi bare fisk og ris, blandet sammen. Sushi blev oprindeligt opfundet fordi man skulle finde en måde at konserverer fisk bedst. Den bedste måde man kunne gøre dette på var, at lægge fiskene ned i ris. Risenes gæringsproces sørgede for at fiskene blev konserveret. Selvom sushi har været igennem en forandringsproces, er basisingredienserne fortsat de samme – nemlig ris og fisk.

I vesten har kød og kornprodukter altid været en stor del af vores madvaner, hvorimod fisk altid har været vigtigt for japanerne – også før Hanaya Yohei lavede den første sushi. Først i 1980’erne begyndte sushien at slå igennem i USA. Derefter blev sushien langt mere populær, og spredte sig hurtigt til Europa – specielt England. Sushi udvikler sig konstant, da der hele tiden bliver lavet nye varianter!

Danskerne er, ligesom resten af Skandinavien, først de senere år for alvor blevet interesseret i den japanske spise. Dog kan det også mærkes hos sushi restauranterne, som får mere og mere travlt og får flere konkurrenter.

På Just-Eat.dk kan du bestille sushi hos en lang række restauranter, som tilbyder mange forskellige slags sushi. Bestil din favorit eller prøv noget nyt!