A – B – C-D – E – F – G – H – I – J – K – L – M – N – O-P-Q – R – S – T – U – V – W – X-Y-Z-Æ-Ø-Å

Gari ingefær

Gari

Gari er ingefær, som er skåret i fine skiver og derefter syltet med sukker og eddike. Man spiser ofte gari mellem sushiretterne, da man mener, at ingefæren renser ganen effektivt, så man er klar til næste ret. Man bruger helst en ganske ung ingefær, da det giver den helt særlige, friske smag og mørhed.
Bestil sushi her!

 

Goma-dressing

Goma-dressing

Grundbestanddelen i en goma-dressing er sesamfrø. Her er tale om en kraftig og velsmagende dressing, der passer godt sammen med grøntsager som spinat, mizuna, aubergine, grønne bønner og asparges.
Bestil sushi her!

 

 

 

Gohan ris

Gohan

Gohan er det japanske navn for ris og det er vist ingen underdrivelse at sige, at ris har en af de absolutte hovedroller i et japansk måltid mad. Det betragtes ligefrem som et symbol på lykke blandt det japanske folk. De traditionelle, japanske ris i for eksempel en sushiret kendetegnes ved at være let klistrede, dog uden at hænge fuldstændigt sammen. Desuden refererer selve ordet ”sushi” på japansk faktisk blot til selve risen i ris-eddike. Man anvender dog efterhånden ordet ”sushi” om alle retterne – ikke kun risen.
Bestil sushi her!

Gunkan

Gunkan

”Gunkan” er det japanske ord for båd og det er ganske velbeskrevet for denne type sushi. Stykket er formet som en båd, idet en klump ris udgør bunden, tang udgør siden og et varieret fyld udgør toppen. Det typiske fyld i et stykke gunkan er tobiku eller ikura, som begge er varianter af lakserogn.
Bestil sushi her!

 

Grøn te

Grøn te

Grøn te er i Japan en helt essentiel drik og derfor refererer japanerne da også bare til teen som ”ocha”, der simpelthen bare betyder ”te”. På sushirestauranter kan man blandt andet prøve den traditionelle, japansk grønne te. Der findes et utal af smagsvarianter og styrker, så det kommer helt an på, hvordan den pågældende restaurant plejer at lave teen.
Bestil sushi her!

 

Mangler vi noget i vores sushi guide? Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har ændringer eller forslag. Skriv i kommentarfeltet nedenfor!