A – B – C-D – E – F – G – H – I – J – K – L – M – N – O-P-Q – R – S – T – U – V – W – X-Y-Z-Æ-Ø-Å

Ramune

Ramune

Ramune er en velkendt, japansk læskedrik, som er nem at kende på grund af den specielle flaske. Læskedrikken findes i forskellige smagsvarianter, men den originale smag er citron-lime. Derudover findes der omkring 35 andre smagsvarianter, deriblandt banan, blåbær, tyggegummi, kirsebær, karry, blæksprutte, melon og muskatnød – så der må siges at være noget for enhver, tænkelig smag! Ordet ”ramune” kommer egentlig fra det engelske ord ”lemonade”, da det er sådan, japanerne fonetisk hører ordet.
Bestil sushi her!

Ramen

Ramen

Ramen er en japansk nudelret. Den består af kinesiskinspirerede hvedenudler serveret i en kød- eller fiskesuppe. Man smager den som regel til med sojasauce eller miso og pynter retten med skiver af svinekød, tørret tang, grønne løg og til tider også majs. Man kan opleve mange forskellige varianter af ramen, alt efter hvor i Japan man befinder sig. Hver region har nemlig sat sit eget særpræg på retten.
Bestil sushi her!

 

Reje Ebi

Reje

Ebi er en tigerreje og en meget populær ingrediens på et sushimenukort. Du vil ofte finde den halveret og liggende ”åben” ovenpå en klump ris – den slags sushistykker kaldes nigiri. En nigiri med ebi kan være en god ”begynder”-sushi til dig, der lige skal vænne sig lidt til tanken om rå fisk.
Bestil sushi her!

Ris gohan

Ris

Gohan er det japanske navn for ris og det er vist ingen underdrivelse at sige, at ris har en af de absolutte hovedroller i et japansk måltid mad. Det betragtes ligefrem som et symbol på lykke blandt det japanske folk. De traditionelle, japanske ris i for eksempel en sushiret kendetegnes ved at være let klistrede, dog uden at hænge fuldstændigt sammen. Desuden refererer selve ordet ”sushi” på japansk faktisk blot til selve risen i ris-eddike. Man anvender dog efterhånden ordet ”sushi” om alle retterne – ikke kun risen.
Bestil sushi her!

 

Mangler vi noget i vores sushi guide? Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har ændringer eller forslag. Skriv i kommentarfeltet nedenfor!