Hvad er de vigtigste parametre for rangering?

Hvad er de vigtigste parametre for rangering?

Afstand : Den vigtigste ranglistefaktor er afstanden. Hos Just Eat prioriterer vi de restauranter, der ligger tættest på leveringsadressen for at sprede bestillingerne på vores platform så meget som muligt mellem de aktive restauranter. Vi ønsker også at sikre, at en kundes ventetid er kort, og at restauranterne kun behøver at tilbagelægge nogle få kilometer, når de leverer deres måltider. Når "Afhentning" vælges i stedet for "Levering", rangordner vi alle restauranterne efter afstand i standardlisten.

Kvalitet : Kvalitetsscoren er en måling baseret på vores kunders gennemsnitlige feedback via deres seneste vurderinger af mad og levering. På denne måde viser den et retvisende billede af den leverede kvalitet, fordi Just Eat har millioner af kunder, der alle har forskellige præferencer. Bemærk venligst, at indholdet eller karakteristika ved en restaurations menu eller måltider i sig selv ikke har nogen indflydelse på dens position på platformen, men kan til gengæld påvirke kvalitetsscoren på grund af bedre anmeldelser.

Popularitet : Vi bestemmer popularitet ud fra antallet af seneste ordrer, der er behandlet af en restaurant sammenlignet med andre restauranter i det pågældende område. Dette gælder primært for kæderestauranter, men det kan også gælde for mere fremtrædende restauranter i et bycentrum. "Populære restauranter" har også en tendens til at ansætte flere udbringere og kan derfor typisk dække et større udbringningsområde og flere bestillinger. På baggrund af deres popularitet placerer vi dem noget højere på listen end restauranter, der ikke har denne form for kapacitet.

Nye restauranter : Nye restauranter får midlertidigt en bedre placering på Just Eat, fordi de har færre anmeldelser. For at hjælpe disse restauranter med at komme i gang, får de en højere placering i en kort periode. Vi angiver nye restauranter med mærket "Ny".

Logistisk effektivitet : Just Eat kan midlertidigt flytte restauranter ned på listen, hvis vi ved, at deres ordrer sandsynligvis ikke vil blive leveret til kunderne inden for en rimelig tid på grund af kapacitetsproblemer på restauranten eller vores leveringstjenester . Desuden kan både Just Eat og restauranten beslutte at "lukke" en restaurant på platformen, hvis der er for travlt i hvilket tilfælde den ikke længere vil blive vist på restaurantlisten. For kæder med flere restauranter, der leverer til en kundes placering, viser vi den nærmeste åbne filial først og flytter de længere vækliggende kæder længere ned på listen.

Sponsorerede resultater : Just Eat tilbyder en betalt sponsoreringstjeneste , der giver restauranter mulighed for at forbedre deres synlighed på platformen ved at rykke op i placeringerne i "Best match"-søgeresultaterne. Denne forbedrede synlighed står i forhold til den placering, de ellers ville have på Just Eat på grundlag af de ovenfor nævnte placeringsfaktorer.

F.eks. kan en 4-stjernet kvalitetsrestaurant blive vist under en 3-stjernet , hvis kunden er længere væk, så restauranten kan ønske at øge sin synlighed . Det er også muligt, at en restaurant ønsker flere bestillinger på en bestemt ugedag og bruger sponsoreringstjenesterne til at øge bestillingerne den pågældende dag.

Selv om vores sponsoreringstjenester er vigtige værktøjer for restauranterne, er relevans for kunderne fortsat et af hovedmålene bag vores rangordning. For at sikre, at resultaterne fortsat er relevante for kunderne, har restauranter begrænsninger for at forbedre deres synlighed . Det vil f.eks. være for dyrt for restaurant nr. 150 i en ydre forstad at bruge vores sponsorerede tjeneste og opnå en førsteplads for hele byen.

Vi begrænser også antallet af pladser, som en restaurant kan rykke op på listen, for at sikre, at selv når restauranter bruger vores sponsorerede tjenester, vil kundernes feedback altid have direkte indflydelse på deres placering på restaurantlisten. Vi ønsker at belønne restauranter, der yder fremragende service til kunderne, samtidig med at vi tilbyder kunderne den bedst mulige oplevelse af at bestille mad.


Favoritter : Kunderne har mulighed for at gemme restauranter som "favoritter". Disse restauranter vises højere oppe på listen over restauranter, så kunderne lettere kan finde dem.

Andre faktorer : Hvis der er foretaget filtrering, sortering eller søgning, vil det desuden påvirke rækkefølgen og typerne af restauranter, der vises, afhængigt af om de pågældende restauranter opfylder kriterierne for filtrering, sortering eller søgning.

Test: Fra tid til anden kan vi udføre tests eller eksperimenter for at overvåge og forbedre vores service, hvilket midlertidigt kan påvirke rækkefølgen af restauranter.

Var denne artikel til hjælp?

Relaterede artikler

Hvad er status på restauranter der er på Just Eat?
Just Eat er en online platform til bestilling og levering af mad, der indeholder en liste over mere end 15.000 professionelle restauranter i hele Danmark, hvor forbrugerne kan best...
Hvordan er restaurantlisten organiseret?
Rækkefølgen af restauranter på listen over restauranter på Just Eat er dynamisk og afhænger af en lang række faktorer. Vores mål er at vise vores kunder restauranter, som de sandsy...
Er der andre faktorer, som påvirker hvordan restauranter vises på listen?
Nogle faktorer kan midlertidigt påvirke en restaurants position på restaurantlisten, såsom en restaurants kvalitet eller popularitet. Just Eat kan også flytte en restaurant ned til...
Hvorfor har nogle restauranter “Sponsoreret” stående under deres navn?
Vi bestemmer typisk, hvordan en restaurant rangerer efter afstanden fra kunden, kvaliteten af anmeldelserne og populariteten. Jo højere restauranten scorer på disse tre områder, jo...
Kunne du ikke finde det, som du ledte efter?