Privatlivserklæring til kunder

Denne privatlivserklæring gælder behandlingen af personlige oplysninger for kunder, som gør brug af Just Eat Takeaway.com’s platforme og produkter, inklusive bestillingshjemmeside, app, JET’s platforme og tjenester for Business (“JET for Business”) og JET’s for business Card (samlet kaldet ”Tjenesterne”). Medmindre andet er anført, er den datakontrollør, som behandler disse personlige oplysninger, Takeaway.com Group B.V. (Herefter kaldet ”JET’’).

Hos JET bestræber vi os på at opbygge verdens mest fantastiske madfællesskab, og det begynder med at beskytte alle i vores fællesskabs privatliv. Det betyder, at vi vil beskytte de personlige oplysninger for alle besøgende, som gør brug af vores Tjenester.

Hvilke personlige oplysninger behandler vi og hvorfor

Hver gang, du interagerer med JET via vores Tjenester, indsamler og behandler vi dine personlige oplysninger. JET behandler muligvis dine personlige oplysninger til følgende formål.

1. Behandlingsproces

Vi behandler de personlige oplysninger, du giver os, når du afgiver din bestilling. Dine personlige oplysninger er nødvendige for at udføre din bestilling, bekræfte din bestilling og tilgå din bestilling, betaling og en potentiel refusion. Det juridiske grundlag for denne behandling af personlige oplysninger er, at det er nødvendigt for fuldbyrdelsen af en kontrakt, som det er defineret i Persondataforordningen (GDPR). Vi behandler følgende oplysninger i bestillingsprocessen:

2. Restaurantanmeldelser

Efter denne bestillingsproces bliver du bedt om at give en anmeldelse af den relevante restaurant via e-mail. Det juridiske grundlag for denne e-mail som defineret i Persondataforordningen (GDPR) er dit samtykke, medmindre dit samtykke ikke er nødvendigt i henhold til gældende lovgivnings.

JET behandler de personlige oplysninger, du leverer, når du indsender en restaurantanmeldelse. Det juridiske grundlag for behandlingen af personlige oplysninger, når du indsender dine anmeldelser, er samtykket leveret af dig. Du kan tilbagetrække dit samtykke ved at kontakte os via vores privatlivsformular. Vi behandler følgende personlige oplysninger, når du slår en restaurantanmeldelse op:

3. Kundeservice

Når du kontakter vores kundeserviceafdeling, bruger vil de personlige oplysninger, du leverer til at besvare dit spørgsmål eller håndtere din klage. Det juridiske grundlag for denne behandling af personlige oplysninger er, at det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt og/eller efterleve JETs juridiske forpligtelser som defineret i Persondataforordningen. Vi behandler følgende personlige oplysninger for kundeserviceformål:

4. Kundekonti

Hvis du interagerer med vores tjenester, får du mulighed for at oprette en konto hos os. Oprettelsen af en konto er baseret på dit samtykke. Du kan tilbagetrække dit samtykke og/eller slette din konto ved at kontakte os via vores privatlivsformular. Tilbagetrækningen eller sletningen af din konto kan have negative konsekvenser for din brugeroplevelse. Følgende personlige oplysninger behandles i forbindelse med din konto:

5. Loyalitetsprogrammer

JET har adskillige Loyalitetsprogrammer til at levere dig tilbud og rabatter. Når du bruger et af vores loyalitetsprogrammer, behandler vi dine personlige oplysninger til at tilbyde dig rabatter og tilbud, som udstukket de respektive loyalitetsprogrammer. Det juridiske grundlag for denne behandling af personlige oplysninger som defineret i Persondataforordningen, er dit samtykke, medmindre dit samtykke ikke er nødvendigt i henhold til gældende lovgivning.

En af vores loyalitetsprogrammer er loyalitetsshoppen, hvor du kan øre krav på tilbud fra eksterne partnere. Nogle af loyalitetsshoppartnerne kræver dine personlige oplysninger til forsendelsesformål. Behandlingen af personlige oplysninger til Loyalitetshoppen og forsendelse af din bestilling er:

6. Kunderesearch

For at sikre at vores tjenester er på linje med dine præferencer og for at forbedre vores tjenester og platforme, kan JET muligvis henvende sig til dig for at udføre kunderesearch såsom, men ikke begrænset til, spørgeundersøgelser. Vi sender kun denne form for kommunikation med dit forudgående samtykke, medmindre det ikke er nødvendigt i henhold til gældende lovgivning. Deltagelse i kundetilfredshedsundersøgelser er fuldstændigt frivilligt. Hvis du ikke ønsker at modtage disse undersøgelser, kan du framelde dig dem i selve meddelelserne. JET kan muligvis behandle følgende oplysninger af researchformål:

7. Markedsføring

Vi behandler også dine personlige oplysninger for at kunne sende dine (personaliserede) markedsføringsbeskeder og meddelelser). Sådanne beskeder omfatter seneste nyheder, rabatter og opdateringer om nye restauranter (pr. E-mail eller push-meddelelser), uanset formatet vi bruger til at dele disse typer beskeder (inklusive e-mail eller push-beskeder). Det juridiske grundlag for behandling af personlige oplysninger som defineret i Persondataforordningen, er dit samtykke leveret under bestillingsprocessen medmindre dit samtykke ikke er nødvendigt i henhold til gældende lovgivning. Når du ønsker at ændre dine præferencer angående modtagelse af sådanne beskeder og meddelelser, kan du afmelde dig ved at bruge afmeldningslinket i beskeden i dine kontoindstillinger eller via vores privatlivsformular. Vi behandler følgende personlige oplysninger til markedsføringsformål:

8. Cookies

JET bruger cookies eller lignende teknologier til funktionelle, analytiske og markedsføringsformål. Oplysninger behandlet til cookie-formål alt efter formål (funktionel, analytisk eller markedsføring) o afhængigt af de præferencer, du har angivet.

Læs vores Cookieerklæring for yderligere oplysninger om vores brug af cookies og for at indstille dine præferencer.

9. Forhindring af bedrageri

Vi behandler også personlige oplysninger for at forhindre bedrageri og andre former for misbrug på og via vores tjenester. Det juridiske grundlag for denne behandlingsaktivitet, som er nødvendigt for at tilstræbe en af JETs legitime interesser (bedrageriforebyggelse) som defineret i Persondataforordningen. Personlige oplysninger behandlet til bedrageriforhindringsformål er:

10. Analyse

JET bruger dine personlige oplysninger for at kunne leve op til vores indberetningsforpligtelser over for annoncører og for at kunne forbedre vores hjemmeside og vores produkt- og tjenesteudvalg. Det juridiske grundlag for denne behandlingsaktivitet er, at det er nødvendigt for at imødekomme JETs retmæssige interesser (analyse og indberetning) som defineret i Persondataforordningen. Vi vil altid sikre, at disse indberetninger ikke indeholder nogen personlige oplysninger, så disse oplysninger ikke kan spores tilbage til dig.

11. Kampagner

JET kan lancere specifikke kampagner eller indhold i forbindelse med sine Tjenester. Hvis du ønsker at deltage i en JET-kampagne, vil JET altid bede om din tilladelse til at behandle dine personlige oplysninger. Det juridiske grundlag for denne behandlingsaktivitet er dit samtykke. Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os via de kontaktoplysninger, du har angivet til dig i kampagnen eller ved at bruge vores privatlivsformular.

JET behandler følgende personlige oplysninger til kampagneformål:

12. JET for Business og JET for Business Card

Vi behandler dine personlige oplysninger, hvis du bruger vores JET for Business-godtgørelse til at betale for en bestilling, du har afgivet via vores Tjenester, når du bruger JET for Busines Card, til at udstede og sende JET for Business Card og til at levere den digitale godtgørelse til dig. Det juridiske grundlag for denne behandling af JET er, at sådan behandling er påkrævet for udførelsen af kontrakten som defineret i Persondataforordningen (GDPR) i tillæg til enhver juridisk forpligtelse eller legitim interesse, som vi måtte have.

Følgende personlige oplysninger kan muligvis blive behandlet i forbindelse med JET for Business og/eller JET for Business Card:

JET for Business Card samarbejder med kortudsteder- og korttransaktions-tjenesten Adyen, som også kvalificerer som en uafhængig datakontroller. Behandlingen af nogle af ovenstående personlige oplysninger af Adyen er dækket af Adyens privatlivserklæring, som kan ses her Adyens privatlivserklæring og vi anbefaler, at du læser denne, da den gælder i tillæg til denne privatlivserklæring.

Yderligere formål

Vi bruger kun dine personlige oplysninger til formål beskrevet ovenfor. Hvis vi ønsker at bruge disse oplysninger til en andet formål, vil vi tage passende foranstaltninger til at informere dig i overensstemmelse med vigtigheden af de ændringer, vi foretager. Hvor det er påkrævet af gælde databeskyttelseslovgivning, vil vi indhente dit samtykke.

Alder

Vores hjemmeside er hverken beregnet til personer under 16 år, og vi har heller ikke til hensigt at indsamle personoplysninger om besøgende på hjemmesiden, der er under 16 år. Vi er imidlertid ikke i stand til at bekræfte besøgendes alder. Vi anbefaler derfor forældre at overvåge deres børns onlineaktiviteter for at forhindre deres personlige oplysninger i at blive indsamlet uden forældres samtykke. Hvis du føler, at vi har indsamlet personlige oplysninger for en mindreårig uden samtykke, så kontakt os via vores privatlivsformular. Vi vil herefter gå videre med at slette disse oplysninger.

Automatiseret beslutningstagning- og profilering

I udførelsen af ​​kontrakten med dig og for at forbedre vores platform bruger JET automatiseret beslutningstagning og profilering. For eksempel bruger JET dine adresseoplysninger og/eller placeringsoplysninger til at vælge tilgængelige restauranter i dit lokale område. Vi bruger også denne automatiserede beslutningstagning i overensstemmelse med vores juridiske forpligtelser til at forhindre hvidvaskning af penge, terrorfinansiering og andre lovovertrædelser.

Når en sådan automatiseret beslutningstagning og/eller profilering fører til en negativ beslutning om dig, og du ikke er enig i den, kan du kontakte os via vores privatlivsformular. Vi vil herefter gå i gang med at revurdere situationen.

Hvor længe opbevarer vi dine personlige oplysninger

Vi opbevarer kun dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at opfylde de formål, vi indsamlede dem til, herunder med henblik på at opfylde eventuelle lov-, skatte-, regnskabs- eller rapporteringsmæssige krav. For at afgøre den passende opbevaringsperiode for personlige oplysninger, tager vi mængden, arten og følsomheden af de personlige oplysninger i betragtning, den potentielle risiko for skade fra uautoriseret brug eller afsløring af dine personlige oplysninger, de formål vi kan behandle din personlige oplysninger til og om vi kan opnå disse formål via andre metoder og de gældende juridiske krav.

I nogle tilfælde anonymiserer vi muligvis dine personlige oplysninger så de ikke længere kan forbindes med dig, og i de tilfælde bruger vi muligvis disse oplysninger uden at give dig yderligere besked.

Hvis du har spørgsmål til den måde, hvorpå vi opbevarer dine personlige oplysninger, kan du kontakte os via vores privatlivsformular.

Deling med restauranter

Hvis du bestiller via vores tjenester, deler JET dine personlige oplysninger (bestilling, navn, adresseoplysninger og telefonnummer) med den restaurant, du har valgt, så restauranten kan levere din bestilling. Da du er direkte kunde hos restauranten, har restauranten selv et ansvar og en forpligtelse angående behandlingen af dine personlige oplysninger. Hvis du har spørgsmål om, hvordan restauranten behandler dine personlige oplysninger, bør du kontakte restauranten direkte.

Deling af oplysninger til JET for Business og JET for Business Card

Hvis du bruger din JET for Business-godtgørelse til at betale for en bestilling, du har foretaget via vores tjenester eller ved at bruge JET for Business Card, deler JET personlige oplysninger (f.eks. E-mailadresse og oplysninger om din bestilling og godtgørelse) med den person, der giver dig godtgørelsen, (som kan være din arbejdsgiver, forretningspartner osv.) til at udføre vores kontrakt med denne person. Bemærk, at personen, som giver dig denne godtgørelse, har sit eget ansvar og sin egen forpligtelse i forhold til at behandle dine personlige oplysninger. Personen, som giver dig denne godtgørelse, deler også personlige oplysninger med os til at give os og JET for Business card-tjenesteudbydere til at levere JET for Business og/eller JET for Business Card-tjenester til dig.

Deling med andre (som ikke er restauranter)

JET samarbejder muligvis med andre virksomheder inden for JET-gruppen og andre tredjeparter for at udføre behandlingen beskrevet ovenfor og/eller for at overholde juridiske forpligtelser.

Disse gruppe-virksomhed og tredjeparter vil behandle dine personlige oplysninger på vegne af os (som databehandlere) eller som autonome datacontrollere og har adgang til dine personlige oplysninger til formål beskrevet i denne privatlivserklæring. Vi kræver, at gruppevirksomheder og tredjeparter beskytter dine personlige oplysninger i overensstemmelse med standarder angivet i denne privatlivserklæring, og vi træffer passende foranstaltninger i medfør af de gældende databeskyttelseslove for at garantere samme beskyttelsesniveau og fortrolighed.

Vi vil også dele dine oplysninger med andre tredjeparts-datacontrollere, hvor det er passende eller påkrævet af gældende lovgivning eller regler (inklusive en retskendelse) eller hvor vi mener, at afsløring er nødvendigt for at overholde juridiske forpligtelser for at udøvelse, bevise eller forsvare juridiske rettigheder eller for at beskytte en persons vitale rettigheder. Sådanne tredjeparter indeholder muligvis også retshåndhævelsesmyndigheder.

Vi afslører muligvis også dine oplysninger over for enhver virksomhed eller potentielle køber af alle eller substantielt alle vores aktiver i forbindelse med et salg eller en overførsel af disse aktiver.

Dine personlige oplysninger kan blive delt med følgende parter:

Tredjeparts-hjemmesider

Vores hjemmeside kan indeholde links til tredjeparts-hjemmesider. Når du tilgår sådanne tredjepartshjemmesider, skal du huske på, at hver af disse hjemmesider har deres egne privatlivserklæringer. Selvom JET gør meget ud af at vælge hjemmesider at linke til, kan vi ikke tage ansvar for den måde, hvorpå de behandler dine personlige oplysninger.

Hvor dine oplysninger bliver sendt hen

Vi overfører muligvis dine personlige oplysninger uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Det kan omfatte overførsel eller adgang til det fra andre jurisdiktioner, som ikke leverer et beskyttelsesniveau svarende til databeskyttelseslovene i EU. Der, hvor vi overfører personlige oplysninger uden for EØS, tager vi alle gældende lovbestemte forpligtelser, som er relevante til overførsel af personlige oplysninger i betragtning, og, hvor der ikke er nogen tilstrækkelig Europakommissions-beslutning (EC) på plads, vil vi støtte os til passende sikkerhedsforanstaltninger, inklusive godkendte Europakommissions-standarder for kontraktuelle klausuler. Vi har implementeret lignende passende sikkerhedsforanstaltninger for vores tredjepartstjenesteudbydere og yderligere oplysninger kan leveres ved anmodning.

Personlige oplysningsrettigheder, spørgsmål og klager

Vi informerer dig om, at med hensyn til de personlige oplysninger, kan du udøve rettighederne leveret af de gældende databeskyttelseslove, som omfatter: Retten til at anmode om adgang til, udbedring af eller sletning af personlige oplysninger eller begrænsning af behandling og til at protestere mod behandling, retten til dataportabilitet, til at trække dit samtykke tilbage til enhver tid (uden præjudice til retmæssigheden af behandlingen af samtykket givet inden tilbagetrækningen) såvel som til at indgive en klage til en overvågningsmyndighed.

For at anvende dine rettigheder, kontakte os via vores privatlivsformular.

Med hensyn til anmodninger vedrørende behandling eller deling af personoplysninger i forbindelse med JET for Business og/eller JET for Business Card, bedes du kontakte den person, der giver dig JET for Business-godtgørelsen (som kan være din arbejdsgiver, forretningspartner osv.). Dette er påkrævet, fordi JET og den person, der giver dig godtgørelsen, har et særskilt ansvar med hensyn til behandlingen af ​​dine personoplysninger.

Hvis du har andre spørgsmål eller klager over behandlingen af ​​dine personoplysninger, vil vi med glæde tale med dig. Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du har tips eller forslag til, hvordan vi kan forbedre vores privatlivspolitik.

Sikkerhed

JET tager beskyttelse af personoplysninger meget alvorligt, og vi træffer derfor passende foranstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod misbrug, tab, uautoriseret adgang, uønsket videregivelse og uautoriseret ændring. Hvis du følger, at dine personlige oplysninger ikke er tilstrækkeligt beskyttede, eller der er indikationer på misbrug, kontakt os på: [email protected].

Databeskyttelsesmyndighed

Udover muligheden for at indgive en klage til os, har du ret til at indgive en klage til den relevante tilsynsmyndighed for beskyttelse af personoplysninger. For at gøre det skal du kontakte den overvågende myndighed direkte.

Sådan kontakter du os

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende denne fortrolighedserklæring og/eller vores fortrolighedspraksis, bedes du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver: via vores privatlivsformular eller ved at kontakte vores Databeskyttelsesrådgiver/privatlivsrådgivning:

Just Eat Takeaway.coms databeskyttelsesansvarlige/privatlivsrådgivning - Takeaway.com Group B.V.

Oosterdoksstraat 80
1011 DK Amsterdam
Holland

Opdateringer til denne privatlivserklæring

Vi opdaterer muligvis denne privatlivserklæring fra tid til anden som svar på ændringer i juridiske, tekniske eller forretningsmæssige udviklinger. Når vi opdaterer vores privatlivserklæring, vil vi træffe passende foranstaltninger til at informere dig i overensstemmelse med vigtigheden af de ændringer, vi foretager. Der, hvor det er påkrævet af gældende databeskyttelseslovgivning, vil vi indhente dit samtykke til alle vigtige ændringer foretaget til denne privatlivserklæring.

Vi opfordrer til, at du regelmæssigt gennemgår denne erklæring for de seneste oplysninger om vores privatlivspraksisser.

Denne privatlivserklæring kan blive opdateret og blev sidst opdateret den 5. november 2021.